Mai témánk az, hogy hogyan viselkedjünk a szomszéddal szemben, ha valami problémája van velünk. Mit tegyünk, ha bekopogtat az ajtón?

Kezdjük tehát az elején, a panellakásban nyugalom honol, és a T.O. úgy gondolja, hogy fényes nappal bömbölteti kicsit az audiovizuális szórakoztatóelektronikai eszközöket.  Felmérések szerint ezen tevékenység a szomszédok 80%-ára nicns hatással, tehát ha a szomszédot ez zavarja, akkor igen szar helyzetben vagyunk. Bekopog a szomszéd. Bekopog mégegyszer. Most próbáljuk meg meghallani a harmadik kopogást. Jöjjönk rá, hogy nem a macska kapirgálja az ajtót. Menjünk ki az ajtóhoz, és nyissuk ki. (Jó, ha közben bömböl a zene/film/gyerek (ez utóbbit nem ajánlom, káros hatása van a folyamatra.)). Szóval miután kinyitottuk, vágjunk meglepett képet, majd próbáljuk nem elröhögni magunkat a következő mondat kimondása közben: "Jajj, hát Postás Úr, de meg tetszett változni! Remélem meghozta az utolsó felszólításos levelet!" Erre a szomszéd elkezd magyarázkodni, hogy ő nem a Postás, hanem a szomszéd. Fapofával mondjuk neki: "Nade maga is kétszer csengetett", majd figyeljük a reakcióját. Ne higyjük el neki továbbra sem, hogy ő a szomszéd, mondjuk neki: "Akkor hova rejtette el a Postást?? (itt vágjunk rmült arcot.) Csak nem elrejtette a közös helységben?" Ha ezt megkérdeztük, a szomszéd vagy feladja vagy nem. Ha igen, akkor bömböltessük tovább a zenét. Ha nem, akkor ismerjük fel a szomszédot, és vágjunk hozzá ámult képet. Kérjünk sűrűn elnézést, majd kérdezzük meg tőle, hogy: "...de ugye tényleg nem látta a Postást?" Figyeljük a reakciót, majd invitáljuk be, mondván megkínáljuk egy csésze kávéval. Itt már szomszédunk elveszti a fonalat, és még mindig nem ebszélt arról, hogy ő miért is jött. Ekkor minden bizonnyal elkezdene magyarázkodni, hogy ő ezért meg ezért jött, majd mondjuk meg neki, hogy éppen az éjjel kettőig tartó házibulira gyakorolsz. Itt már valószínűleg totálisan kiborul, majd amikor látjuk rajta, hogy ideges, világosítsuk fel: a házibuli NEM itt lesz. Majd tessékeljük ki azzal a mondattal, hogy "nekem most tovább kell gyakorolnom". Természetesen ebben a történetben előadhatunk bármilyen céllal érkezett embert, pl. az ismeretlen rokont amerikából, vagy akár a providentes átvágósbank díjbeszedőjét is.

Mára ennyi, legközelebb a lakásfelújítás idején előadható szituációt írom le.

A bejegyzés trackback címe:

https://tigrisblog.blog.hu/api/trackback/id/tr66942413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása